Чернівецькій слідчий вимагав 500$ США за непритягення до відповідальності

За непритягнення до кримінальної відповідальності лейтант поліції вимагав 500 доларів США. Крім корупційних дій, в “багажу” досвіду слідчого – зупинення патрульною поліцією за кермом у стані сп’яніння. Щоправда, суд не визнав правоохоронця, в минулому співробітника прокуратури, винним.

Про це повідомляє ДВБ Нацполіції України інформує Police Control Ukraine .

Факт вимагання неправомірної вигоди одним з працівників слідчого підрозділу поліції Буковини став відомий працівникам Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. Хабар у розмірі 500 доларів США лейтенант поліції, який раніше був співробітником прокуратури, вимагав за непритягнення місцевого мешканця до відповідальності.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Хмельницькому, під процесуальним керівництвом ГПУ, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Після одержання хабара слідчий поліції був затриманий на місці події оперативниками Чернівецького УДВБ НПУ та слідчими ДБР. Речові докази вилучено, фігуранта затримано в порядку ст.208 КПК України.

Разом з викриттям слідчого у корупції було встановлено, що це не єдині протиправні дії, до яких він вдається. Співробітники патрульної поліції зупинили 29-річного офіцера поліції у стані сп’яніння за кермом автомобіля. Від проходження освідування він відмовився. За фактом події було складено адміністративний протокол, однак, у суді лейтенант поліції був визнаний невинним.

За вчинене співробітникові поліції оголошено підозру за ч.3 ст.368 КК України.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, але останнє слово за судом.

Залишити відповідь