2,2 мільйони відсудив виправданий від хабарництва колишній працівник поліції

Київський апеляційний суд підтвердив рішення про стягнення з держави 2,2 млн грн моральної шкоди, завданої незаконними діями органів досудового слідства і прокуратури.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на постанову від 8 липня.

Позивач  з 2009 року перебував на посаді начальника сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Бориспільського міського відділу ГУ МВС України в Київській області.

У 2010 проти чоловіка порушили кримінальну справу про зловживання службовим становищем, незаконний обіг наркотиків і одержання неправомірної вигоди. Чотири роки він утримувався у СІЗО. У 2015 році його виправдано за недоведеністю участі у вчиненні злочинів. Апеляційний і Вищий спеціалізований залишили вирок без змін.

Суд визнав, що позивач провів під вартою майже чотири роки і також 1 рік 5 діб перебував на підписці про невиїзд. Як наслідок, суттєво погіршився його стан фізичного і психічного  здоров’я, чоловік став безробітним, не може працевлаштуватися.

Суму 2,2 млн грн було визначено, виходячи з розміру не менше одного мінімального розміру заробітної плати за кожен місяць перебування під слідством чи судом.


Залишити відповідь