Звільнився побитий підлеглий начальника карного розшуку Харківщини, побитий очільник УКР – Драка досі у лікарні

Начальник відділу розкриття злочинів проти особи ГУНП в Харківській області Сергій Новік, який скоїв ДТП ймовірно у стані сп’яніння, погрожував табельною зброєю та після чого сталася бійка, написав рапорт на звільнення.

Про це Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах. Також можна подивитись декларацію Сергія Новіка, яку він подав перед звільненням.

Нагадаємо, вечері, 6 квітня, в районі вулиці Піскуновської біля Харківського міського управління ГУМВС стався нібито звичайний конфлікт через ДТП між полковником поліції Новіком Сергієм Івановичем – (начальник відділу розкриття злочинів проти особи ГУНП в Харківській області ) та водієм «Lada» Станіславом Кашпуровським. Новіков виїзжав з управління та не пропустив автівку, зачепивши її.

З‘явилось відео моменту #ДТП з начальником відділу розкриття злочинів проти особи полковником поліції Новіковим Сергієм. На відео ймовірно його авто «Skoda» з фарами. А зліва швидко рухається авто дівчини.Після ДТП він погрожував своєю табельною зброєю👉 https://www.facebook.com/1972387736319092/posts/3219293931628460/?vh=e&d=nПотім ймовірно він покликав на допомогу очільника управління карного розшуку полковника поліції Драку Євгена.Детальніше про побиття поліціянтів карного розшуку: https://policecontrol.info//novini/u-harkovi-pobyly-nachalnyka-upravlinnya-karnogo-rozshuku-ta-nachalnyka-viddilu-rozshuku-po-tyazhkym-zlochynam-video/Поліція розпочала розслідування за ч. 4 ст. 296(хуліганство) та ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) ККУ.На наступний день правоохоронці приїхали до трьох можливих фігурантів для проведення обшуків за статтею 296 ККУ. Про це розповів адвокат Юрій Кубай. За його словами, на місці навіть були присутні бійці #КОРД, проте слідчі не змогли пред'явити рішення суду і о 18:00 ретирувалися. #Харків #поліція

Gepostet von Police Control Ukraine am Dienstag, 7. April 2020

Після того, як Новік потрапив у ДТП, ймовірно перебуваючи у стані сп‘яніння, він достав свою табельну зброю та почав нею погрожувати. Це розлютило опонента Новіка.

Ред.: Ось ще відео з місця конфлікту у Харкові, в результаті якого побили начальника управління карного розшуку та начальника відділу розшуку по тяжким злочинамНа відео начальник відділу розкриття злочинів проти особи полковник поліції Новіков Сергій погрожує своєю табельною зброєю, після того як потрапив у #ДТП. Потім ймовірно він покликав на допомогу очільника управління карного розшуку полковника поліції Драку Євгена. Детальніше про побиття поліціянтів карного розшуку: https://policecontrol.info//novini/u-harkovi-pobyly-nachalnyka-upravlinnya-karnogo-rozshuku-ta-nachalnyka-viddilu-rozshuku-po-tyazhkym-zlochynam-video/Поліція розпочала розслідування за ч. 4 ст. 296(хуліганство) та ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) ККУ.На наступний день правоохоронці приїхали до трьох можливих фігурантів для проведення обшуків за статтею 296 ККУ. Про це розповів адвокат Юрій Кубай. За його словами, на місці навіть були присутні бійці #КОРД, проте слідчі не змогли пред'явити рішення суду і о 18:00 ретирувалися. #Харків #поліція

Gepostet von Police Control Ukraine am Dienstag, 7. April 2020

Потім ймовірно Новік покликав на допомогу очільника управління карного розшуку полковника поліції Драку Євгена. На місце «ДТП» підійшов очільник управління карного розшуку полковник поліції Драка Євген Петрович

Дівчина, дружина Станіслава Кашпуровського, яка теж була в автівці зателефонувала брату Савелію Мамаєву, за його версією він приїхав на місце події, а там нібито вже було багато людей та інших активістів. Як нам повідомляло джерело у правоохоронних органах, він в свою чергу викликав підмогу. На підмогу приїхала бригада «Залютинських», яка входить до ОЗУ Казарцева.

Сергій Стороженко(ліворуч) та Вадим Казарцев
Фото: Dетектив-Info

Конфлікт став ще активніше та почалася бійка: «активісти»–озушники накинулася на поліцейських. Молодики побили поліцейських.

Сам очільник карного розшуку Євгеній Драка, якому у бійці зламали щелепу, й досі перебуває у лікарні на стаціонарному лікуванні в нейрохірургічному відділенні з діагнозом: поєднана гостра закрита черепно-мозкова та лицьова травма, забій головного мозку з переважним ураженням правої лобово-скроневої ділянки; виражені окорухові порушення справа (синдром верхньої очної щілини справа); лівобічна сенко-пірамідна недостатність; виражений лікворно-гіпертензивний, вестибуло-атактичний, астенічний синдром; травматичний уламковий перелом правого вилично-орбітального комплексу; гематосинус справа; викривлення носової перетинки; гематома повік, субкон`юктивний крововилив OD; забита рана правої виличної ділянки, стан після ПХО.

Ймовірно таке тривале (з 7 квітня 2020 року) перебування Драки у лікарні робиться аби остаточно були тяжкі тілесні ушкодження із втратою працездатності.

З ухвали Київського районного суду м. Харкова від 13 квітня 2020 року вбачається, що начальник управління карного розшуку Нацполіції Харківської області Євгеній Драка упізнав у якості власного кривдника Савелія Мамаєва. Травми отримані Сергієм Новіком в ухвалі суду не конкретизовані, а лише зазначено, що Мамаєв вдарив Новіка рукою в обличчя.

Савелій Чингісович Мамаєв

Підозрюваний у хуліганстві, вчиненому групою осіб та умисному заподіянні тяжкого тілесного ушкодження Євгенію Драки та «побиття» Сергія НовікаСавелій Мамаєв згідно ухвали суду знаходиться під вартою у Харківському СІЗО до 11 червня 2020 року. Адвокати Мамаєва подали апеляційну скаргу на відповідне рішення суду про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Засідання повинно відбутись 18 травня у Харківському апеляційному суді.

Савелій Мамаєв – переможець відкритого чемпіонату Харківської області-2018 з кікбосингу WКА.Він офіційно не працевлаштован, працює на авто ринку «Лоск» реалізатором, одружений та має малолітню доньку.

Під час судового розгляду Мамаєв не визнав повідомлену йому підозру у побитті правоохоронців, разом з цим зазначив, що він дійсно перебував на місті конфлікту через ДТП, куди потрапила його сестра з приятелем, втім нікого не бив.

Савелій Мамаєв більше розповів про резонансну бійку напередодні судового розгляду. Як повідомляло видання Страна.ua один з учасників конфлікту між поліцейськими і активістами в центрі Харкова, через кілька днів сам з’явився в поліцію і дав свідчення. В інтерв’ю журналістам Мамаєв розповідає, що приїхав на вулицю Піскуновську після дзвінка сестри, якій після інциденту на дорозі начебто почали погрожувати зброєю та спецзасобами якісь чоловіки.

«Тільки підходжу – одразу отримую удар в обличчя пістолетною рукояткою, ані слова промовити не встиг. Після того, мені залили обличчя газовим балончиком, я відштовхнув нападника та втік»,–розповів Мамаєв журналістам.

До речі, поліція так і не оформила факт ДТП.

Слід зазначити, що Савелій Мамаєв і ще троє чоловіків (Кухтін Артем Вікторович, Солоп Павло Володимирович, Шаповалов Дмитро) обвинувачені у справі про погрози насильством по відношенню до співробітників правоохоронного органу (ч.1 ст.345 КК України).

Як повідомляли у пресслужбі прокуратури області, 5 вересня 2019 року поліцейські забезпечували охорону родини підприємців. Вони є потерпілими в кримінальному провадженні про вимагання та їм надали державну охорону. Коли сім’я збиралася на роботу, поблизу будинку на них чекала група агресивно налаштованих чоловіків. Останні спробували прорватися до подружжя повз правоохоронців нібито для вирішення якихось «справ». Їх не пустили, і тоді зловмисники почали погрожувати співробітникам спецпідрозділу. Чоловіки фотографували поліцейських на мобільний та залякували, що тепер, маючи їх фото, вони легко знайдуть їх близьких з метою фізичної розправи. Охоронці викликали підмогу. Разом з колегам посадили підприємців в автівку і залишили місце події. Проте порушники продовжили переслідування вже на автомобілі. Конфлікт продовжився біля офісу бізнесменів. Знову були погрози життю та здоров’ю правоохоронців і спроби «поспілкуватися» з підзахисними. Врешті-решт поліцейські зупинили протиправні дії чоловіків.

Наразі ця справа слухається у Фрунзенському районному суді м. Харкова. У листопаді 2019 року під час досудового слідства чоловіки уклали угоди про примирення між потерпілими.

Залишити відповідь