У Маріуполі поліціянт намагався заволодіти квартирою пенсіонера

Співробітнику Маріупольського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області, який намагався заволодіти квартирою пенсіонера, повідомили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Восени 2020 року поліцейський дізнався, що до однієї з лікарень Маріуполя потрапив чоловік похилого віку з тимчасовим розладом психічного стану. Також йому стало відомо, що 79-річний пенсіонер є власником квартири і не має близьких та родичів, які б могли на неї претендувати. Поліцейський ввів в оману нотаріуса та отримав засвідчений заповіт, за яким у випадку смерті пенсіонера він мав успадкувати його нерухомість орієнтовною вартістю понад 790 тисяч гривень»,–розповіли в Бюро.

Зазначається, що «спадкоємець», в очікуванні смерті чоловіка, змінив замки у його квартирі, тому після виписки з лікарні потерпілий був вимушений проживати з безхатьками, де його і знайшли правоохоронці.

Завдяки діям правоохоронців, фейковий заповіт було скасовано і пенсіонер повернувся у своє житло.

17 травня 2021 року слідчі ДБР повідомили майору поліції про підозру у закінченому замаху на придбання права на майно шляхом обману (шахрайство) в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь