У Києві патрульні знову потрапили в ДТП : є постраждалі

Як повідомляють очевидці події, Toyota рухалася по вул.Євгена Коновальця, а патрульні рухалися по вул. Велика Васильківська , їм догорав зелений, і в останній момент загорівся червоний. Патрульні рухалися лише з синім світловим спецсигналом та в останній момент перед ДТП увімкнули лише звуковий спецсигнал, в результаті чого сталося зіткнення автомобілів Toyota та Mitsubishi Outlander.

В наслідок ДТП постраждав патрульний, його госпіталізували в лікарню з травмою шиї.

Водій Toyota – дівчина не постраждала.

Обставини події з‘ясовуватимуть слідчі.

Нагадаємо, згідно п. 3.1 ПДР України «Водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 26, 27 та пункту 28.1 цих Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху. »

Також, станом на 02.05.2019 року у патрульної поліцї не має відповідних дозволів, виданих уповноваженим органом МВС на встановлення на транспортних засобах проблискових маячків та (або) спеціальних звукових сигнальних пристроїв. Тобто наразі патрульна поліція незаконно використовує спеціальні пристрої на службових транспортних засобах.

Залишити відповідь