У Харкові намагаються усунути керівника осередку Авто Eвро Сили та просунити на його місце раніше засудженого чоловіка. Що відомо про оголошену «війну» евробляхерів?

У грудні голова громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Авто Євро Сила» Олег Ярошевич направив на адресу голови громадської організації «АЕСХарків» Романа Старченко претензію про вжиття дійових заходів – припинення використання символіки громадської організації «ВО «Авто Євро Сила» через те, що це, нібито, порушує вимоги Закону України «Про громадські об’єднання».

Про це Police Control Ukraine cтало відомо з відповідних публікацій громадських організацій у Telegram.

Так, Ярошевич та його команда, «забувши» роки плідної співпраці із харківським осередком АЕС, зокрема Романом Старченко, його допомогу в організації мітингів з боку харків’ян, благодійність, тощо, вимагає від нього припинити використання сайту харківської ГО, каналу в YouTube, сторінки в Instagram, бо на його думку, нібито, подальше використання ресурсів занижує авторитет чесного імені ГО «ВО «АЄС».

Як повідомив у коментарі Police Control Ukraine Роман Старченко, він вийшов із так званого руху «АЕС» разом зі своїми активістами вже кілька років тому, створив ГО «АЕСХарків» та продовжив боротьбу за доступне розмитнення автомобілів на європейських номерах та відстоювати інтереси власників цих авто. Окрім цього, він відкрито висловлював недовіру Олегу Ярошевичу.

За інформацією Романа Старченко, після завершення терміну пільгового розмитнення «євроблях», Ярошевич продовжив брати чисельні членські внески до своєї ГО та надавав людям так званий пакет «рятівний жилет», роблячи документи для розмитнення авто та обіцяючи, що у водіїв не буде штрафів та, нібито, буде захист від поліції. Але відповідні пакети документів нікого не рятують та керманичі всеодно несуть відповідальність згідно ч. 6 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Наразі Ярошевич продовжує збирати членські внески (це близько 1000 грн) та вирішувати свої особисті питання за допомогою «активістів» та влаштовуватм мітинги на замовлення. До речі, він навіть їздить на авто із «лівими» немерними знаками: згідно МТСБУ вони належать «Ford Fiesta».

Нещодавно, на новій сторінці «Авто Евро Сила Харьков Официальная» у Facebook був зроблен коментар під постом, у якому була оприлюднена приватна інформація про Старченка Романа – фото його паспорту громадянина України для виїзду за кордон. Окрім того, було викладено певну інформацію, яка спотворює факти про Романа Старченко, яка шкодить його репутації.

Після оприлюднення паспортних даних на адресу Старченка Романа Анатолійовича почали надходити чисельні погрози.

За інформацією Романа, це справа рук нового керівника харківського осередку АЕС – Сергеева Данила Сергійовича, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки ( ст. 185 ККУ) та грабіж ( ст. 186 ККУ). Слід зазначити, що він частенько їздить до РФ.

Отже, одіозні очільники руху активістів, пов’язані із криміналом, ймовірно, маючи проросійськи погляди, можуть розхитувати ситуацію у Харкові та області.

Після відповідних дій Олега Ярошевича та нових керівників харківського осередку «АЕС», громадською організацією «АЕСХарків» та Романом Старченко була дана вичерпна відповідь на висуниті притензії.

Залишити відповідь