Суд відпустив додому ексСБУшника, який побив патрульну на Закарпатті

Личаківський районний суд Львова відхилив клопотання слідчого ДБР про обрання запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 42 тис. грн вже колишньому начальнику одного з відділів УСБУ в Закарпатській області, який чинив опір копам та побив патрульну. Суд обрав йому запобіжний захід у виді особистого зобов`язання.

Про це повідомляє Police Control Ukraine з посиланням на ухвалу суду.

З матеріалів судового реєстру відомо, що 3 вересня працівник СБУ на «Skoda Kodiak» порушив ПДР, заїхавши на АЗС «ОККО» в Мукачеві, при цьому він перетнув подвійну суцільну. Патрульні зафіксували відповідне порушення.

Як раніше повідомляли в пресслужбі ДБР, 3 вересня 2020 року працівники поліції підійшли до водія автомобіля «Skoda», який порушив ПДР, та запропонували пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння. Зі свого боку водій, який виявився працівником СБУ, почав все заперечувати та намагався покинути місце вчинення правопорушення, через що поліцейські застосовували фізичну силу для його затримання. Під час затримання працівник СБУ активно протидіяв здійсненню патрульними своїх службових обов’язків – штовхався, хапав за формений одяг та частини тіла, захопив та стискав шию. Правоохоронець спричинив 26-річній працівниці поліції закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні забої та садна.

У листопаді слідчі ДБР повідомили про підозру відповідному колишньому СБУшнику в опорі працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342 КК України).

Слідчий ДБР мотивував клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою тим, що підозрюваний може переховуватися від слідства, перешкоджати кримінальному провадженню іншими способами, зокрема, підшукувати осіб, що можуть надати вигідні для нього неправдиві показання. Однак, суд відмовив у задоволенні клопотання, зобов’язавши підозрюваного сприяти слідству.

Відповідний начальник одного з відділів УСБУ в Закарпатській області був прийнятий на службу в СБУ у 1997 році. 1 жовтня 2020 року він був звільнений із займаної посади. Наразі він офіційно непрацюючий.

Залишити відповідь