Поліція викрила транснаціональне наркоугрупування з 300 кг героїну, які планувалося переправити до Європи (Відео)

Працівники Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України затримали шістьох членів іншої міжнародної групи наркоділків, які використовували територію нашої держави як транзитну базу для контрабанди крупних партій героїну з Центральної Азії до Європи.


 У ході завершального етапу спецоперації за місцем тимчасового проживання членів міжнародного наркокартелю – громадян Туреччини та Азербайджану – у орендованому будинку на столичному масиві Нивки правоохоронці викрили схованку з більш як 200 кг героїну. Наркотик був запакований у 416 півкілограмових брикетів.

Крім того, оперативники Департаменту перекрили канал контрабанди майже 100 кг героїну, який вже перебував на шляху вивезення.

Цей заборонений вантаж знаходився у відділенні фури, що належала одному з членів групи – 47-річному громадянину Туреччини, який має тимчасову посвідку на проживання на території України.

 Загалом у членів групи вилучено понад 300 кг героїну, або майже 5 мільйонів  разових доз наркотику, вартість якого за цінами «чорного» ринку становить близько 25 млн. доларів США, а також готівку у валюті різних держав, банківські картки та транспортні засоби, які фігуранти використовували в незаконному бізнесі.

Усім фігурантам повідомлено про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Залишити відповідь