На Закарпатті п’яний водій запропонував патрульним 17 тис. грн хабара

Аби уникнути відповідальності за керування авто у стані сп’яніння, водій намагався підкупити поліцейських за 17 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції області.

2 квітня у селі Коритняни Ужгородського району поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили водія «ВАЗ 2106», який порушив ПДР. 

«Під час спілкування працівники поліції помітили у чоловіка  ознаки сп‘яніння, що згодом підтвердив і результат освідування.
 Аби уникнути відповідальності за скоєне адміністративне правопорушення, чоловік спробував відкупитися та запропонував поліцейським 17 тисяч гривень»,–йдеться у повідомленні.

Поліцейські попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за надання службовій особі хабаря, однак він залишив у службовому автомобілі 17 тисяч гривень. 

Правоохоронці викликали на місце події слідчо-оперативну групу, працівники якої задокументували факт дачі неправомірної вигоди. 

Відносно порушника у поліції відкрили кримінальне  провадження за ч. 1 ст. 369 ККУ. Також на керманича склали адмінматеріали за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп‘яніння).

Тепер, окрім адміністративної відповідальності, жителю Ужгородщини загрожує і до чотирьох років обмеження волі.
 

Залишити відповідь