Луганського патрульного, який без причини арештував та побив чоловіка, судитимуть

На Луганщині передали до суду справу патрульного поліцейського, який через особисту неприязнь арештував та побив чоловіка

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури, 

За даними слідства, у січні 2020 року патрульний поліцейський, прибувши на виклик до м. Рубіжне у складі екіпажу УПП в Луганській області, під час словесного конфлікту з потерпілим одягнув на нього кайданки, повідомив про затримання та посадив до службового автомобіля з метою доставлення до відділу поліції.

«За відсутності підстав до застосування фізичної сили, з мотивів  раптово виниклої неприязні правоохоронець витягнув чоловіка з автомобіля, повалив на землю та побив гумовим кийком по голові, рукам та тулубу»,–йдеться у повідомленні.

Ообвинувальний акт стосовно поліцейського Управління патрульної поліції в Луганській області за фактом перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством та застосуванням спеціальних засобів (ч. 2  ст. 365 КК України), направлений до суду.

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь