Київський кадровик СБУ, який обіцяв влаштувати на роботу за 3 тис. $ США, заплатить штраф

Печерський суд Києва затвердив угоду про визнання винуватості у справі інспектора 1 сектору відділу кадрового забезпечення Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 19 лютого.

У кінці червня 2020 до обвинуваченого звернувся громадянин щодо працевлаштування в СБУ. У відповідь майор СБУ призначив зустріч у позаслужбовій обстановці – в ранковий час у приміщенні кафе готелю «Салют» по вулиці Івана Мазепи. На зустрічі майор сказав чоловікові підготувати резюме, фотокартку та копії особистих документів, які принести йому о 17 годині цього ж дня в цей самий заклад. Після обіду, отримавши документи, майор і кандидат на посаду в СБУ прогулювалися вулицею Мазепи. Тоді майор висловив прохання надати йому 3 тисячі доларів: 1000 доларів до прийняття документів та початку спеціальної перевірки, а ще 2000 доларів – для укладення контракту. Чоловік заявив у правоохоронні органи. 

За кілька днів майор повторно попросив гроші, кажучи, що інакше припинить займатися цими документами. Майора затримали поблизу магазину «Рошен» по вул. Івана Мазепи, 9 під час передачі 1000 доларів.

До суду надійшла угода. Тепер вже колишній співробітник СБУ беззастережно визнав свою вину, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину.

Сторони дійшли згоди про покарання –  штраф у розмірі 4000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 68 тисяч гривень. Також чоловікові заборонено обіймати посади пов’язані із організаційно – розпорядчими функціями у Службі безпеки України на 1 рік і шість місяців.

Раніше у ДБР повідомляли, що підозрюваному загрожувало позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Залишити відповідь