Ексзаступника очільника Нацполіції Харківщини викрили у розкраданні 200 тис. грн на ремонті службових авто


ДБР розслідує справу про розтрату 200 тис. грн, виділених з бюджету на ремонт службових «Mitsubishi Outlender» (ч. 4 ст.191 ККУ). Фігурантами справи є ексзаступник начальника ГУНП в Харківській області, старший інженер АТВ ЦЗ ГУНП в Харківській області та інженер.

Про це Police Control Ukraine повідомило поінформоване джерело та стало відомо з ухвали Ленінського райсуду Харкова від 25 серпня 2021 року.

З ухвали суду вбачається, що заступник начальника ГУНП в Харківській області, старший інженер АТВ ЦЗ ГУНП в Харківській області та інженер 1 категорії, зловживаючи службовим становищем, упродовж 2019-2020 років здійснили розтрату державних коштів, призначених на ремонт транспортних засобів «Mitsubishi Outlender». Гроші перерахували офіційному дилеру марки «Mitsubishi» у Харкові, без фактичного проведення ремонтних робіт на загальну суму 200 тис. грн.

Оглядом актів виконаних робіт встановлено факти проведення в один день, або у незначний період часу декількох технічних обслуговувань одного й того ж транспортного засобу «Mitsubishi Outlender», із зазначенням у актах виконаних робіт покази одометра, які не відповідають дійсності. 

Зазначається, що слідством установлено й інші аналогічні факти, які вказують на фіктивність виконаних робіт.

25 серпня 2021 року слідчий суддя Ленінського районного суду м.Харкова задовольнив клопотання слідчого ДБР про доступ до документів про проведення ремонтних робіт транспортних засобів ГУНП в Харківській області за період 2019-2020 років.

У 2019-2020 начальником ГУНП в Харківській області був Віталій Сокуренко, а посаду заступника обіймав його друг . Наразі він обіймає посаду помічника ректора ХНУВС Віталія Сокуренко.

Читайте також: Валерій Сокуренко приїхав коментувати вибухи гранат у Харкові у брендовому одязі (пуховик зі шкіри оленя та хутром нутрії) вартістю понад 150 тисяч гривень.

Також нагадаємо, у Харкові судитимуть ексзаступника начальника обласного главу Віталія Гузя та провідного інженера одного із відділів ГУНП в Харківській області, які у 2018 році вкрали 850 тис. грн на ремонті службових авто.

Залишити відповідь