ДБР допитало із поліграфом осіб причетних до побігу ізраїльского наркобарона під час екстрадиції

В рамках досудового розслідування кримінального провадження стосовно втечі під час екстрадиції ізраїльского наркобарона, спеціалісти ДБР допитали причетних осіб із застосуванням поліграфа. По це повідомив директор ДБР Роман Труба .

ДБР перевіряє можливу причетність працівників СБУ до організації втечі затриманого.

«У ДБР працюють професійні поліграфологи, яких ми залучаємо для встановлення фактів у кримінальних провадженнях.»,– зазначив Труба.

Та відмитив, що така практика не є ексклюзивною і досить успішно використовується в світі. Дослідження, проведені Американською асоціацією операторів поліграфа, стверджують, що одержана за його допомогою інформація у 87-96% випадків ефективно використовується в досудовому розслідуванні.

Нагадаємо, як повідомляв Police Control Ukraine,  відео з камери cпостереження в аеропорту «Бориспіль», на якому видно як наркобарон Амос Дов Сільвер, якого мали екстрадувати до Ізраїлю,  без наручників у зоні контролю та тікає від працівників СБУ, поки ті дуже повільно збирають свої речі, розмістили у соцмережі. 

А потім Цензор.нет опублікував повну версію побігу ізраільского босу наркокортелю Telegrass.

Та повідомив, на новому записі є фрагменти, коли Сільвер входить у зону контролю і як її залишає. Також видно дії співробітників спецслужби, які супроводжували наркобарона. Зокрема, ню реакцію, коли Сільвер вже покинув зону контролю і вибіг до виходу з аеропорту.

Залишити відповідь