140 тис. грн за закриття справи про ДТП: затримали діючого та колишнього поліцейських Донеччини

У Донецькій області сталася ДТП, обставинами якої вирішили скористатися слідчий поліції та його посередник – колишній колега. Спільники вимагали 140 тисяч гривень з винуватця аварії за непритягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба ДВБ Нацполіції.

До правоохоронців звернувся 38-річний чоловік, який повідомив про вимагання грошей співробітниками поліції.

«Заявник розповів, що під час пересування на власному автомобілі потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. На місце ДТП прибула слідчо-оперативна група, у складі якої перебував 28-річний слідчий відділу з розслідувань ДТП СУ ГУНП у Донецькій області. Наступного дня від імені слідчого поліції фігуранту аварії зателефонував 42-річний колишній співробітник Велико-Новосілківського відділення поліції. За закриття кримінального провадження за фактом події чоловік мав надати «винагороду» – 140 тисяч гривень»,–йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали діючого та колишнього поліцейських відразу після отримання ними хабарів: 30 тисяч гривень вилучено у посередника, 110 тисяч гривень – в автомобілі у слідчого поліції.

Наразі слідчі ДБР готують вручення підозри спільникам за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років.

Залишити відповідь