За посаду начальника поліції Рівненщини пропонували один мільйон доларів

Посаду начальника поліції Рівненщини спробували “купити” за мільйон доларів. В Офісі Генпрокурора повідомляють, що викрили цю спробу, а причетні до неї двоє жителів Рівненщини, які мають стосунок до нелегального видобутку бурштину. Один з них – експравоохоронець.

За даними слідства, колишній співробітник органів внутрішніх справ, який не пройшов атестацію, разом зі спільником в одному з кабінетів Міністерства внутрішніх справ запропонували службовій особі Департаменту кадрового забезпечення Нацполіції України 1 млн доларів США за призначення начальником Головного управління Нацполіції в Рівненській області. Зокрема, за ці кошти експравоохоронець розраховував на сприяння в успішному проходженні конкурсу на вакантну посаду, подальше поновлення на роботі та внесення Голові Нацполіції України рекомендації щодо призначення його на посаду начальника ГУ Нацполіції в Рівненській області.

«Двом особам повідомлено про підозру за фактом пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 КК України)»,–йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі дії та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Залишити відповідь