У Києві члени «Муніципальної варти» організували незаконний стрілецький полігон на місці дитячого табору

Членів громадського формування з охорони громадського порядку «Муніципальна варта» у Києві підозрюють у причетності до створення незаконного стрілецького полігону. 

Про це інформує пресцентр СБУ.

Слідством встановлено, що до організації полігону причетні члени Громадського формування з охорони громадського порядку «Муніципальна варта» . Незаконний стрілецький полігон було створено на території колишнього дитячого табору у Дарницькому районі Києва. Тренування зі стрільби тут проводились із використанням незареєстрованої вогнепальної зброї.

Зазначається, що учасники групи зберігали боєприпаси, вибухові речовини та засоби ураження, незаконно переміщені з району проведення ООС. У ході обшуків у помешканнях фігурантів виявлено та вилучили гранатомет РПГ-22, 400 г тротилу, 2 корпуси гранат РГД-5, напівавтоматичний пістолет “KRISS” виробництва США калібру 9*21 мм, майже сотню набоїв різного калібру, значну кількість мисливської нарізної зброї.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Тривають слідчі дії, проводяться експертизи.

Фігурантам справи підозру поки не оголосили.

Залишити відповідь