Стало відомо кого волинське СБУ затримало на хабарі 1500 $ США : нею виявилась заст. нач. відділу з режиму секретності та технічного захисту інформації Нацполіції області

Поліціянтка за грошову винагороду обіцяла зацікавленим особам вирішити питання щодо закриття кримінального провадження, його перекваліфікації, повернення вилученого або арештованого майна. Вона вимагала 1500 доларів за повернення вилученого у ході кримінального провадження автомобіля. Про це повідомляє пресслужба УСБУ  у Волинській області.

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах затримана поліціянтка – це Ярмошук Світлана Сергіївна. Вона працює на посаді заступника начальника відділу з режиму секретності та технічного захисту інформації.

Повідомляється, що заступниця начальника відділу Головного управління Національної поліції у Волинській області налагодила неправомірний механізм вимагання та отримання коштів від учасників кримінальних проваджень. За версією досудового розслідування, керівниця за грошову винагороду обіцяла зацікавленим особам вирішити питання щодо закриття кримінального провадження, його перекваліфікації, повернення вилученого або арештованого майна.

Правоохоронці затримали заступницю начальника відділу в приміщенні ГУ НП у Волинській області після одержання нею чергової частини хабара у розмірі 700 доларів США. Раніше оперативники задокументували отримання зловмисницею першої частини хабара у розмірі 500 доларів США. Загалом вона вимагала 1500 доларів за повернення вилученого у ході кримінального провадження автомобіля.

Затримана Ярмошук Світлана справа. Зліва її начальник Сорока Еліна, по середині Волошина Ірина.

Волошина Ірина колишня працівниця штабу УМВС у Волинській області. Зараз працює секретарем начальника поліцейської лікарні Подойлова Валентина. Секретар має доступ до курортних путівок, ймовірно, через це, уся компанія відпочивала в Карпатах за відповідною схемою. Слід заначити, що ці жінки мають доступ до секретного діловодства, і до змісту секретних документів за посадовими обовязками.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення затриманій про підозру та обрання їй запобіжного заходу.

Також Яромошук Світлана стала у чергу на отримання безкоштовної квартири. Про це йдеться в рішенні виконавчого комітету Луцької міської ради «Про квартирний облік громадян» від 06.11.2019:

:

«Включити в склад сім’ї на отримання державного житла Ярмошук Світлани Сергіївни її сина – Ярмошука Марка Сергійовича (на квартирному обліку для отримання державного житла Ярмошук С.С. перебуває у загальній та пільговій чергах з 10.04.2019) та врахувати пільгу на отримання житла, як  __________, з 29.10.2019.».


Залишити відповідь