Проти колишнього в.о. директора ДБР Соколова відкрили справу за звинуваченням у перевищенні влади

Відзначається, що Соколов порушив законодавство про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

Відносно колишнього виконуючого обов’язки директора ДБР Олександра Соколова відкрили кримінальне провадження. Про це APnews повідомляє з посиланням на коментар адвоката і екс-радника директора ДБР Олега Шрама.

За його словами, провадження ініціювала громадська організація “Рада громадського контролю”. А звинувачують екс-главу Держбюро розслідувань в перевищенні влади або службових повноважень за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України.

Відзначається, що Соколова підозрюють в порушенні законів про державну реєстрацію нормативно-правових актів. Ці порушення призвели до звільнення понад 300 державних службовців Бюро, а також до застосування як до співробітників, так і до інших громадян нечинних актів.

Також зазначається, що на підставі таких документів працівникам ДБР виплачувалися незаконні заохочувальні і інші виплати, доплати, надбавки, матеріальна і грошова допомога. Тепер самому Бюро належить якомога швидше усунути ці порушення.

Також Олег Шрам зазначив, що до Президента України, Голови Верховної Ради України та Голові Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності були направлені звернення. У них є прохання забезпечити контроль за усуненням ДБР зазначених порушень, а також проконтролювати відновлення порушених конституційних прав звільнених працівників Бюро.

Залишити відповідь