Посадовець виконавчої служби вимагав 2700$ США за зняття арешту з автомобілів,– ДБР

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, затримали державного виконавця одного з відділів Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Одеській області під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 2700 доларів США.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

За попередньою інформацією посадовець вимагав від громадянина 2700 доларів США за вилучення з бази даних інформації щодо заборони на відчуження двох транспортних засобів.

Посадовця затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

ДБР кваліфікує дії посадовця як одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення або невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь