Поліція інсценувала викрадення рецедивістами «циганського барона»

Зловмисники мали намір отримати від родичів потерпілого 100 000 доларів США за його повернення.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Правоохоонці отримали інформацію про можливе викрадення впливової особи ромської народності для подальшого викупу за його повернення. В ході перевірки інформація підтвердилася та були встановлені особи зловмисників. Ними виявилися двоє уродженців іншої держави – 22-х та 28-ми років, які на даний час проживають на території Київської області. Обоє вже мають за плечима кримінальний досвід – раніше були засуджені за крадіжки, грабежі та розбої.

Зазначається, що зловмисники спланували викрадення чоловіка на території Харкова та мали намір отримати від його родичів 100 000 доларів США викупу. Для реалізації свого плану фігуранти підшукали виконавця, який і повинен був викрасти чоловіка та утримувати його в одному із будинків за 30 кілометрів від Харкова.

Аби завадити злочинним намірам зловмисників поліцейськи провели спецоперацію. Вони інсценували викрадення, а «виконавець» надав  підтверджуючі докази замовникам. Одразу після цього фігуранти зателефонували родичам потерпілого з вимогою сплати  100 000 доларів США викупу.

У вівторок, 24  листопада, правоохоронці затримали зловмисників у Києві.

Вирішується питання про повідомлення їм підозри за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

За скоєне зловмисникам може загрожувати до 12-ти років ув’язнення.
 

Залишити відповідь