Поліцейському, який під наркотою влаштував стрілянину в харківському метро,оголосили підозру

Поліцейському метрополітену, який під наркотою відкрив стрілянину на станції метро, інкримінують замах на вбивство працівників правоохоронних органів у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків (ст. 348 КК України).

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

12 листопада цього року працівник поліції метрополітену ніс службу по охороні громадського порядку на станції  метро «Наукова». Близько 2 години ночі поліціянт повідомив чергову частину, що на станції він начебто побачив сторонніх осіб і йому потрібна допомога. Після отримання цієї інформації, на місце виїхали наряд патрульної поліції «ТОР» та  керівники сектору  відділу поліції в метрополітені. Поліцейський замкнувся в кімнаті поліції на станції та поводив себе неадекватно. Він відчинив двері кімнати після спілкування з іншими працівниками поліції та направився до балкону. А потім здійснив декілька пострілів з табельної вогнепальної зброї у бік колег та був затриманий спецпідрозділом «ТОР» УПП у Харківській області. 

Зі слів поліціянта, він не думав, що стріляв у бік колег. 

— Подивись на свої очі, наркоман…! 

— Та я не наркоман! 

— Що ти вживав?

— Та нічого я не вживав, я такий же, як і ви, працівник, я на чергуванні добовому… 


Ред.: З’явилось відео зі стріляниною в харківському метро, яку влаштував поліцейський метрополітену, перебуваючи під дією наркотиків. У поліцейського, який стріляв у метро, вилучили речовину, схожу на психотропну.Зі слів поліціянта, він не думав, що стріляв у бік колег. — Подивись на свої очі, наркоман…! — Та я не наркоман! — Що ти вживав?— Та нічого я не вживав, я такий же, як і ви, працівник, я на чергуванні добовому… #поліція #стрілянина #Харків #патрульна_поліція

Gepostet von Police Control Ukraine am Dienstag, 12. November 2019

Під час стрілянини та  затримання  поліціянта ніхто не постраждав. 

В прес-службі ДБР повідомили, що у поліціянта вилучили речовину, схожу на психотропну.


Працівник поліції був затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосування заходу забезпечення – відсторонення від посади. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти  років або довічне позбавлення волі. Досудове розслідування триває.
         

1 Коментар
Залишити відповідь