На Запоріжжі угруповання розкрадало вугілля з вагонів: серед учасників поліцейські

На території Запорізької області правоохоронці викрили злочинну групу на розкраданні в особливо великих розмірах вугілля та іншого вантажу із потягів «Придніпровської залізниці». До кримінального бізнесу виявилися причетними співробітники поліції та воєнізованої охорони залізниці.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Із липня 2020 року в поле зору правоохоронці потрапило злочинне угруповання, яке налагодило схему розкрадання вантажів на «Придніпровській залізниці».

«До складу групи входили цивільні особи, співробітники воєнізованої охорони залізниці, а також сектору реагування патрульної поліції одного з відділень Бердянського районного відділу поліції. Вантажі, переважна частина з яких – вугілля, викрадали за попередньо обумовленим планом та чітким розподілом ролей. Після зупинки потяга у зазначеному місці крадене вантажили на автомобілі»,–розповіли в поліції.

Як встановили правоохоронці, за один «наліт» зловмисники могли привласнити 100 тонн вугілля, завдаючи мільйонні збитки.

За зібраними матеріалами розпочали кримінальне провадження за ч. 1,2 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 3,4 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели обшуки у Пологівському районному відділу поліції, відділу поліції у селищі міського типу Чернігівка та за адресами мешкання причетних поліцейських, одного з яких було звільнено зі служби у травні 2021 року за порушення дисципліни.

Колишньому та діючому інспектору СРПП та п’яти цивільним особам, зокрема організатору групи, оголосили підозри.

Залишити відповідь