На Закарпатті поліцейські привласнювали пальне та заправляли власні авто, замість службових

Поліцейські вносили недостовірні відомості у службову документацію та привласнювали пальне. Замість заправки службових транспортних засобів фігуранти заправляли власні авто. Серед тих, хто заправлявся за кошти держави, начальник відділення поліції та його заступник.

Про це повідомили у пресслужбі ДВБ Нацполіції України.

Правоохоронцям стала відома інформація про те, що окремі співробітники одного з відділень поліції Тячівського ВП ГУНП в Закарпатській області налагодили схему привласнення та розтрати паливно-мастильних матеріалів.

Було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

«Працівники внутрішньої безпеки поліції та Державного бюро розслідування, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили незаконний алгоритм дій привласнення паливно-мастильних матеріалів поліцейськими одного з відділень закарпатської поліції. До «тіньової схеми» були залучені співробітники і посадовці поліції.»,– йдеться у повідомленні.

Судячі з фото це поліцейські Дубівського відділення поліції, начальником якого є Терпак Олег Васильович. У його декларації зазначено авто «Audi A6» 2001 року, яким він користується.

Зображення уявне

Заступником начальника Дубівського ВП є Данилич Іван Іванович . У його декларації «Volksvahen Tiguan» 2011 року випуску, «Volkswagen Polo» 2007 року випуску та «Audi A6» 2009 року випуску, усіма ними володіє його дружина. Вона працює державним реєстратором.

Шістьом фігурантам справи повідомили про підозру за ч.3 ст. 191 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми рокі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім цього, працівники внутрішньої безпеки НПУ перевіряють можливу причетність до злочину інших співробітників поліції.

Залишити відповідь