На Львівщині суддя поскаржилась на СМС-ки від начальника поліції

Суддя Стрийського міськрайонного суду Львівської області Вікторія Бучківська повідомила про втручання в її діяльність з боку начальника місцевого відділку поліції.

Про це свідчить інформація, адресована Вищій раді правосуддя і генеральному прокуророві.

20 жовтня з 16 години суддя в вирішувала низку клопотань слідчої поліції — спочатку про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, а потім п’ять клопотань про обшуки. Розгляд завершився о 22.33, у всіх клопотаннях було відмовлено.

Після цього о 23.03 суддя отримала на мобільний телефон текстові повідомлення від начальника Стрийського райвідділу поліції. Суддя впевнена, що саме його номер і долучає на підтвердження цього якийсь документ.

Суддя зацитувала повідомлення: «Дякую Вам за погодження роздруківок, моніторингів. У Вас дивне бачення правосуддя. ДЯКУЮ. Співпраця закінчилася, не розпочавшись. Ви дивний суддя. Гарного Вам вечора(((».

Бучківська відповіла, що буде заявляти про втручання в їх професійну діяльність у відповідні органи. Начальника поліції начебто відписав їй: «Можете хоч вже. Бажаю успіхів. Шкода Вас».

Суддя розцінює це як тиск на неї з метою прийняття певних рішень.

Залишити відповідь