На Херсонщині чоловік незаконно перебував за ґратами п’ять днів через дільничного поліціії

Дільничний поліції, не переконавшись у набранні законної сили вироку засудженого, з метою позбавлення волі останнього, застосував до нього спеціальний засіб – кайданки. В подальшому, порушивши право громадянина на отримання професійної правової допомоги, склав документи щодо його затримання та того ж дня доставив до ізолятору тимчасового тримання, де він незаконно перебував протягом п’яти днів.Також правоохоронець вніс до протоколу завідомо неправдиві відомості щодо проведення огляду, за присутності понятих, однак досудовим розслідуванням встановлено, що у даній процесуальній дії, зазначені у протоколі особи, участі не приймали.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Слідчі ДБР повідомили про підозру дільничному офіцеру поліції одного з відділів Головного управління Нацполіції в Херсонській області у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням спеціальних засобів та у службовому підробленні ( ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь