На хабарництві викрили 3-ох поліціянтів в різних регіонах України

Правоохоронці встановили причетність окремих співробітників поліції Лисичанська, Умані і Києва до вимагання та отримання з осіб хабарів за повернення вилученого майна, зберігання наркотиків та порушення законодавства у сфері праці.

Про це повідомляє пресслужба Найполіції.

Користуючись службовими повноваженнями, поліцейські вдалися до хабарництва.

«Зокрема заступник начальника одного із секторів поліції Лисичанська Сєверодонецького районного управління ГУНП у Луганській області вимагав 10 000 гривень від місцевого мешканця. За цю суму обіцяв чоловікові не притягувати до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання наркотичних речовин»,–йдеться у повідомленні.

Посадовця поліції затримали відразу після одержання вищезазначеного хабаря.

Співробітник сектору дізнання Уманського районного управління поліції Черкащини за повернення вилученого автомобіля та документів на нього забажав 2 000 доларів США неправомірної вигоди. На передачі 500 доларів старшого дізнавача затримали.

У столиці оперуповноважений Дарницького управління поліції за безперешкодне ведення господарської діяльності вимагав у власниці салону краси 2 000 доларів США. Коли жінка відмовилася надавати хабар, до неї нагрянули з перевіркою та виявили порушення у сфері праці. За цим фактом відкрито справу за ч. 2 ст. 172 (Грубе порушення законодавства про працю) ККУ.

«Щоб закрити матеріали справи та в подальшому не створювати проблем у бізнесі, підприємиця повинна була «сплатити» співробітнику сектору спеціальної поліції вже 3 000 доларів США. На отриманні цієї суми хабаря поліцейського затримали»,–розповіли в поліції.

Слідчі ДБР розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

За вчинення корупційних злочинів, у разі доведення вини, поліціянтам може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь