Херсонського патрульного, який отримав 14 тис. грн хабаря, оштрафували на 68 тисяч і заборонили на 2 роки роботу в органах

Новокаховський міський суд Херсонської області оштрафував патрульного на 68 тисяч гривень за одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє  «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 12 липня.

12 травня цього року патрульний виїхав на місце ДТП у районі смт. Козацьке. Водій машиною зачепив вантажівку, припарковану на узбіччі і трохи пошкодив її причеп.

Коли з’ясувалося, що порушник військовослужбовець, на місце прибула ще одна особа, можливо, представник військової частини (у вироку статус особи не уточнюється). Патрульний вирішив узяти хабар, а особа, що прибула на місце нібито погодилась у цьому сприяти і в подальшому їй відводилась роль пособника.

Поліцейський висунув вимогу про передачу йому 20 тисяч гривень за повернення водійського посвідчення та не складання адміністративного протоколу за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння). На бажаючи негативних наслідків для себе, водій погодився.

Ввечері 15 травня на автовокзалі у Новій Каховці військовослужбовець передав патрульному 3 тисячі гривень. Ще 3 тисячі перекинув на банківську картку. Поліцейський погодився зачекати на решту суми – 14 тисяч.

Водій, усвідомивши незаконність того, що відбувається, звернувся із заявою в правоохоронні органи. 

20 травня чоловік зустрівся із патрульним поряд із міським цвинтарем і поклав 14 тисяч на переднє пасажирське сидіння службового авто і забрав своє водійське посвідчення. Після цього поліцейського затримали.

До суду надійшла угода про визнання винуватості. 

Суд призначив узгоджене покарання – 68 тисяч гривень штрафу із забороною на 2 роки обіймати посади у державних правоохоронних та контролюючих органах.

Матеріали щодо пособника виділено в окреме провадження.

Залишити відповідь