Харківського адвоката підозрюють у сприянні поліцейським в отриманні $10 тис. хабара

У Харкові оголосили підозру адвокату, який за попередньою змовою з одним із заступників начальника відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №1 та оперуповноваженим цього ж відділу вимагали та отримали 10 тис. доларів хабара.

Про це повідомляє пресслужба регіональної прокуратури.

За даними слідства, захисник потерпілого, перебуваючи у змові  з поліцейськими, сприяв тому, щоб потерпілий сплатив 10 тисяч доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності за нібито вчинене ним шахрайство під час роботи у страховій компанії.

У квітні 2021 року поліцейські одержали частину неправомірної вигоди в розмірі 3 тисячі доларів США. 

2 липня цього року адвокату повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Зазначається, що у червні 2021 року заступнику начальника ВП №1 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області та оперуповноваженому цього ж відділу оголосили підозру в хабарництві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь