ДБР розслідує дії поліцейських Ірпінського відділу Нацполіції, де 19-річний хлопець після затримання вчинив самогубство

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Києві, проводять досудове розслідування за фактом неналежного виконання співробітниками Головного Управління Нацполіції в Київській області своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки (смерть людини).

За попередньою інформацією:

– на вулиці в м. Ірпінь Київської області між громадянином та двома іншими особами виникла конфліктна ситуація, під час якої він двічі вистрілив у їх бік;

– поліцейські полку поліції особливого призначення Головного управління Нацполіції в Київській області затримали громадянина за підозрою у вчиненні замаху на умисне вбивство;

– після цього, затриманого доставили до Ірпінського відділу поліції ГУ Нацполіції в Київській області за підозрою у вчиненні замаху на умисне вбивство;

– у відділку чоловік вистрілив собі в голову, внаслідок чого помер.

У прес-службі Нацполіції повідомили, що близько 22-ї години на лінію “102” надійшло повідомлення про те, що на одній з вулиць міста Ірпінь чути постріли. За вказаною адресою відразу прибув наряд групи реагування патрульної поліції, а також слідчо-оперативна група.

На місці події поліцейські з’ясували, що дівчині та хлопцю стріляли з травматичної зброї ззаду в голову. Постраждалих госпіталізовано. На місці події вилучено гільзи.

Працівники поліції встановили, що до скоєння замаху на умисне вбивство причетний 19-річний житель Гостомеля.

На його пошуки були орієнтовані наряди поліції. Протягом години на одній з вулиць Гостомеля поліція затримала можливого нападника. Під час проведення поверхневого огляду працівники поліції виявили в нього предмет, схожий на пістолет.

З огляду на небезпечну поведінку зловмисника, поліція застосувала спеціальний засіб – наручники – і доставила хлопця до Ірпінського відділу поліції для складання процесуальних документів щодо затримання його в порядку ст. 208 КПК України і вилучення в нього зброї.

“У приміщенні поліції молодик невідомим способом звільнив одну руку з наручників, потім вихопив пістолет і почав ним погрожувати правоохоронцям. Усвідомлюючи небезпеку і на підставі ст. 46 Закону України “Про Національну поліцію” поліцейські оголили табельну вогнепальну зброю.

У цей час хлопець зі зброєю в руках раптово повернув пістолет до скроні й вистрілив собі в голову. На жаль, медикам не вдалося врятувати життя 19-річного хлопця, він помер через кілька годин у лікарні”, – йдеться в повідомленні поліції.

У Державному бюро розслідувань повідомили, що зброя, з якої померлий стріляв, не була належним чином вилучена працівниками поліції на місці затримання.

Зараз відбуваються: слідчі дії, у тому числі огляд місця подій. Досудове розслідування триває.

Кваліфікація: службова недбалість (ч.2. ст. 367 Кримінального кодексу України)

Санкція статті: у разі доведення вини, поліцейським загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишити відповідь