Звільнений зі скандалом генерал Глуховеря, який відправив КОРД на затримання патрульних, пішов навчати майбутніх правоохоронців

Колишній голова управління Національної поліції у Дніпропетровській області Віталій Глуховеря отримує зарплату докторанта в Дніпровському державному університеті внутрішніх справ. Раніше правоохоронець фігурував у скандалі з патрульними, які затримали його водія за порушення правил дорожнього руху.

Як довідалося «Слідство.Інфо» з деклараціїГлуховері, яку він подав у березні, торік докторант заробив в університеті майже 150 тисяч гривень.

Ще понад 350 тисяч гривень він отримав, працюючи в Нацполіції Дніпропетровщини, а його дружина задекларувала майже п’ять мільйонів гривень доходу від підприємницької діяльності. Зазначимо, що Віталій Глуховеря не вперше працює в цьому навчальному закладі — раніше він уже тут викладав і навіть був ректором вишу у 2015-2017 роках.

Нагадаємо, близько року тому Віталій Глуховеря, на той час очільник управління Нацполіції Дніпропетровщини, опинився в епіцентрі скандалу. У мережі з’явилося відео, як спецпризначенці КОРД затримують патрульних, які зупинили його автомобіль за порушення правил дорожнього руху.

Ред.: Это просто жесть 😦: Глава УВД задержал патрульных, остановивших его авто за нарушение ПДД с помощью #КОРДА сын Виталия Глуховери работает в #ДБР: «начальник другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві – Глуховеря Олександр Віталійович»Сотрудники патрульной полиции остановили за нарушение правил ПДД машину главы УВД Днепропетровской области – генерала Виталия Глуховеря, в результате чего самих правоохранителей на месте задержало вооруженное подразделение МВД "Корд". Соответствующее видео появилось в распоряжении "Страны". По данным наших источников, видео, сделанное ранним утром 12 сентября прошлого года, тщательно скрывалось руководством УВД. Как видно на записи, остановленный водитель отказался предъявлять свои документы и вступил в спор с представителями патрульной полиции, объяснив неповиновение тем, что это – машина генерала Глуховеря. Патрульные, в свою очередь, объяснили водителю, что имело место нарушение правил дорожного движения. При этом мужчина не имел при себе оперативного талона, который позволяет беспрепятственно нарушать правила дорожного движения при ведении оперативно-розыскной деятельности. В момент, пока идет разбирательство, неожиданно подъезжает вооруженное подразделение МВД "Корд" и арестовывает патрульных.#патрульна_поліція #Дніпро #поліція

Gepostet von Police Control Ukraine am Freitag, 26. Juli 2019

Після появи відеодоказу Державне бюро розслідувань відкрило провадження за фактом можливого перевищення службових повноважень Глуховерею. Президент України Володимир Зеленський, у свою чергу, також вимагав звільнення та притягнення до відповідальності держслужбовця. Наприкінці липня Глуховерю звільнили.

Також правоохоронець відомий тим, що його дружина у 2014 році придбала новий автомобіль Toyota Land Cruiser, вартість якого перевищила задекларовані доходи їхньої сім’ї у 10 разів.

Залишити відповідь