Зловмиснику, який викрав поліцейський автомобіль і збив патрульну, загрожує довічне ув’язнення

Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення йому про підозру у вчиненні двох правопорушень – посягання на життя працівника правоохоронного органу та незаконне заволодіння транспортним засобом – та обрання міри запобіжного заходу.

Вчора ввечері правоохоронці отримали повідомлення про те, що на вулиці Хрещатик невідомий викрав службовий автомобіль і збив патрульну.

Відео викрадення автомобілю поліції :Kyiv Operativ


На місце події прибули наряди патрульної поліції та слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції.


«Для пошуків зловмисника відразу був введений в дію спеціальний план поліцейських операцій, встановлено напрямок руху автомобіля, яким користувався зловмисник. Вмілими діями співробітників патрульної поліції його спочатку знайшли, а після нетривалого переслідування – заблокували і затримали правопорушника», – повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.


За його словами, слідчі встановили, що молодик, 1998 року народження, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, скористався тим, що працівники поліції відволіклися на вирішення конфлікту, на який вони прибули на вулицю Хрещатик, заволодів поліцейським автомобілем, а коли жінка-інспектор поліції намагалася його зупинити – збив її і втік.

«За цими фактами відкрито кримінальні провадження за статтею 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) та частиною третьою статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Зловмисник затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. За погодженням із процесуальним керівником слідчий звернеться до суду для обрання йому міри запобіжного заходу. Санкція цих статей передбачає до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення», – зазначив Андрій Крищенко.

Патрульна поліцейська отримала тяжку черепну-мозкову травму, вона перебуває у реанімаційному відділенні, де їй надають всю необхідну допомогу.

Ред.: Сообщают,что в Киеве неизвестный сбил патрульную полицейскую, и УГНАЛ служебный автомобиль патрульной полиции. Входе погони за угонщиком,его удалось задержать в Печерском районе.Подробности выясняются.#полиция #ПриусДТП #патрульна_поліція #ДТП

Gepostet von Police Control Ukraine am Sonntag, 21. April 2019

Зловмисник, враховуючи, що він перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння, спочатку нічого не пояснював, а тепер відмовляється надавити будь-які пояснення, посилаючись на ст. 63 Конституції України.

Відео з місця затримання:Національна поліція України
Без коментарів
  • Сповіщення: Чоловіку,який збив патрульну та викрав поліцейський автомобіль,обрано запобіжний захід – Police Control
Залишити відповідь