Зламані ребра та струс мозку у водія: херсонського патрульного судитимуть

ДБР скерувало до суду обвинувальний акт відносно інспектора Управління патрульної поліції в Херсонській області. Правоохоронець обвинувачується у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось фізичним насиллям (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

10 червня 2019 року близько 23.00 години під час патрулювання поліцейський зупинив автомобіль для складання адміністративного протоколу про керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Правоохоронець невиправдано застосував до водія заходи фізичного впливу та спеціальні засоби – кайданки та гумовий кийок. У результаті неправомірних дій патрульного чоловік отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості: струс головного мозку та закриті переломи ребер. При цьому факт перебування потерпілого у стані алкогольного сп’яніння не підтвердився.

У разі доведення вини, поліцейському загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь