Житомирський підприємець замовив вбивство бізнес-партнера за $15 тис.: його затримала поліція

24 листопада правоохоронці затримали жителя обласного центру після того, як йому передали завдаток за справу. Чоловік мав наміри вирішити підприємницькі питання на свою користь, усунувши свого бізнес-партнера. Вбивство мало виглядати як самогубство.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції області.

«Близько місяця тому поліцейські отримали оперативну інформацію про готування особливо тяжкого злочину. Для перевірки відомостей слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до статей 14 (Готування до кримінального правопорушення) та 115 (Умисне вбивство) КК України. У ході досудового розслідування правоохоронці провели низку слідчо-розшукових заходів, у тому числі непублічного характеру. У результаті вказана інформація знайшла своє підтвердження.»,–йдеться у повідомленні.

«Під час перевірки наявної інформації було установлено, що на початку жовтня 2020 року 41-річний житомирянин, маючи уже тривалий конфлікт з бізнес-партнером, задумав вирішити власні фінансові проблеми, усунувши його фізично. У подальшому чоловік мав намір продати спільне підприємство, орієнтоване на надання послуг у сфері відпочинку, та одноосібно розпорядитись отриманими за нього коштами»,– розповів керівник поліції Житомирської області Юрій Олійник.

Зазначається, що для усунення партнера підозрюваний спланував його вбивство, що мало бути замасковане під нещасний випадок, точніше самогубство. Підозрюваний підшукав виконавця, домовився з ним про суму за учинений злочин – 15 тисяч доларів, передав йому інформацію про партнера (фото, записи розпорядку життя, місць мешкання та відпочинку тощо) та виконав інші дії, які вважав необхідними для організації вбивства.

Правоохоронці затримали чоловіка після передачі ним завдатку для виконання злочинного наміру. Загалом, за наявною інформацією, після виконання замовлення чоловік обіцяв сплатити виконавцю 15 тис. доларів США. Супротиву він не чинив, оскільки такий розвиток подій для нього був неочікуваним.

Вирішується питання про оголошення чоловікові підозри за ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), п. 6 (з корисливих мотивів), п. 11 (вчинене на замовлення) ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Подібні протиправні дії караються до 15 років позбавлення волі або довічним ув’язненням.

Залишити відповідь