Зґвалтування у Кагарлику: прокуратура змінила підозри експоліцейським – зникло перевищення повноважень

Прокуратура змінила підозри двом експоліцейським, підозрюваним у зґвалтуванні жінки в Кагарлику. Нині їх підозрюють у зґвалтуванні групою осіб ( ст.152 ККУ) та у катуванні за попередньою змовою групою осіб (ст. 127 ККУ). Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ст. 365 ККУ) зникло з кваліфікації.

Про це «Громадському радіо» повідомив прокурор у справі Валерій Смирнов.

«365 статтю перекваліфікували на 127-у. Перекваліфікували на більш точну норму, яка показує об’єктивну та суб’єктивну сторони кримінального злочину», – зазначив прокурор.

Смирнов додав, що у справі призначили близько 9-ти експертиз. Кілька експертиз вже завершили, однак більшість ще проводять.

Він також зазначив, що зі справи зникла кваліфікація перевищення повноважень працівником правоохоронного органу.

Зараз їх підозрюють у зґвалтуванні групою осіб та катуванні за попередньою змовою групою осіб. 

Нагадаємо, ексоперуповноваженого кагарлицького відділення поліції Сергія Сулиму спершу підозрювали у зґвалтуванні групою осіб, його колишнього начальника Микола Кузіва — у співучасті у груповому зґвалтуванні та в перевищенні службових повноважень.

У повідомленні ДБР про затримання поліцейських була інформація щодо застосування тортур до потерпілих. У підозрах, вручених наприкінці травня, цього не було.

«Підозра була первинна. В подальшому ми проводили досудове розслідування, і продовжуємо його проводити. І даємо більш точну правову оцінку», — пояснив прокурор у справі.

Залишити відповідь