Зґвалтування школярки поліцейським: справу розглядатимуть у закритому режимі

Державне бюро розслідувань закінчило слідство й передало до суду обвинувальний акт щодо колишнього працівника одеської поліції Михайла Положенцева. Його звинувачують у зґвалтуванні 17-річної школярки.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо» з посиланням на ухвалу суду.

Оскільки йдеться про злочини щодо порушення статевої свободи, цю справу розглядатимуть у закритому режимі.

Зазначимо, як встановило слідство, дівчинка познайомилася з інспектором наприкінці січня цього року. Тоді до поліції звернулась її матір: донька нібито зникла після чергового конфлікту в сім’ї. Правоохоронці склали щодо матері адмінпротокол, а з донькою провели бесіду.

11 лютого поліцейський, за версією офіційного слідства, запросив школярку до себе додому та змусив її вступити з ним в інтимні стосунки. Після цього підозрюваний відвіз дівчину на зупинку громадського транспорту.

За кілька днів потерпіла розповіла про злочин шкільному вчителю англійської мови. Той переконав її звернутися до правоохоронців. Наступного дня Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження, а дівчинка добровільно здала на експертизу одяг, у якому була в той день.

З судових документів стало відомо, що обвинуваченого звати Михайло Положенцев. Чоловік працював інспектором ювенальної превенції — це підрозділ, який має опікуватися неповнолітніми та запобігати, аби ті не вчиняли злочинів. Відповідно до декларації,яку Положенцев подав у травні поточного року, він із дружиною та сім’єю матері проживає у квартирі в Одесі. Слідчі провелитам обшук і вилучили постільну білизну, одяг чоловіка, пилосос та телефон, яким корисувався поліцейський. З його допомогою правоохоронці могли встановити, де перебував чоловік у той день та з ким спілкувався.

Відповідно до допиту Положенцева, у той день він справді бачився з дівчинкою. За його словами, близько 11 дня він зустрівся та спілкувався з нею в салоні свого автомобіля, після чого сам поїхав додому та на роботу.

Відповідно до судових документів, про те, що сталося з дівчинкою, знала і її мама. Вже на момент досудового розслідування жінка просила в суду стати представнцею доньки у процесі. Втім, як зазначала слідча Держбюро розслідувань, у постраждалої дівчинки з мамою склалися «недовірливі стосунки», тому держава залучила до справи співробітницю місцевої Служби у справах дітей.

Нагадаємо, у травні Офіс генерального прокурора повідомив про завершення досудового розслідування щодо катування чоловіка трьома працівниками краматорської Нацполіції. За версією Держбюро розслідувань, торік у грудні троє працівників Краматорського відділу Нацполіції викликали на допит місцевого жителя. Коли той прибув, його відвели в кабінет, де впродовж п’яти годин жорстоко знущалися. Чоловіка били руками, ногами та гумовими кийками, вимагаючи зізнатись у злочині. Також його душили целофановим пакетом та погрожували електрошокером, попередньо зв’язавши руки й ноги скотчем. У квітні цього року поліцейським вручили підозри та відпустили їх під домашній арешт. Жодного з них від роботи не відсторонили.

Положенцев під час вручення підозри крайній ліворуч
Залишити відповідь