Застілля мукачівських наркоторговців в СІЗО: прокуратура відкрила кримінальне провадження

Денями журналіст Віталій Глагола показав кадри умов мукачівських наркоторгівців з камер СІЗО №9 м. Ужгород. Ув’язнені, які повинні знаходиться в одиночних камерах, вечеряли за одним столом, з алкоголем, телефонами, ірландським віскі та чеським пивом.

Умови мукачівських наркоторгівців з камер СІЗО №9 м. Ужгород: телефони, столи із вечерею, ірландське віскі, чеське пиво…

Posted by Police Control Ukraine on Monday, July 27, 2020

Прокуратурою Закарпатської області зареєстровано кримінальне провадження за фактом використання службовими особами Державної установи «Закарпатська установа виконання покарань № 9» службового становища всупереч інтересам служби (ч.1 ст. 364 КК України). Йдеться про факт передачі ув’язненим, що є підозрюваними у одному кримінальному провадженні окремих заборонених предметів. Відповідні фото на яких зображені ув’язнені, зокрема з алкогольними напоями були поширені у ЗМІ.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури області.

«За цим же фактом прокуратура звернулась до Департаменту з питань виконання кримінальних покарань ДКВС України з ініціативою проведення службової перевірки. Одночасно прокурором зазначено вимогу про відсторонення керівника ДУ «Закарпатська УВП № 9» від виконання його посадових обов’язків»,–йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокуратурою проводиться перевірка дотримання вимог законодавства, в тому числі в частині забезпечення режимних вимог. Подібні перевірки проводяться щомісячно. Станом на сьогодні до дисциплінарної відповідальності притягнуто трьох посадових осіб Закарпатської УВП №9.

Окрім того, у липні 2020 року працівники прокуратури області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції України встановили факти порушення вимог антикорупційного законодавства окремими працівниками ДУ «Закарпатська установа виконання покарань. Вказані протоколи наразі перебувають на розгляді в суді.

Залишити відповідь