Заст. начальника ГУНП в Тернопільській області заплатив майже 400 тис. грн за ненадані поліції послуги

У 2018 році заступник начальника ГУ Нацполіції у Тернопільській області уклав з одним із підприємств два договори про надання послуг із супроводження та технічної підтримки програмного забезпечення та вніс неправдиві відомості до актів приймання послуг від виконавця. На підставі укладених фіктивних договорів на користь суб’єкта господарювання було перераховано 396 000 гривень бюджетних коштів.В результаті проведених експертиз встановлено, що послуги з оновлення та супроводу  програмного забезпечення не надавалися.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру поліцейському. Правоохоронець підозрюється у розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем, а також у службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 , ч. 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь