Заст.начальника ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та заступник одного з відділів УСБУ в Запорізькій області, яких затримали на крупних хабарях, постануть перед судом

Працівники СБУ систематично створювали перешкоди суб’єктам господарської діяльності під час процедури підписання актів приймання робіт, чим затягували терміни розрахунків з їх виконавцями. Посадовці Служби безпеки України вимагали та одержали від підприємця загалом 800 тисяч гривень неправомірної вигоди за безперешкодне перерахування коштів за виконані роботи на замовлення держпідприємства. Розмір «відкату» становив 15% від суми укладених договорів.

24 грудня 2019 року слідчі ДБР затримали правоохоронців під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 550 тисяч гривень в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.

View this post on Instagram

Ред.: До нас потрапило оперативне відео затримання працівників #СБУ на отриманні хабаря У місті Бахмут Донецької області затримано при отриманні частини хабаря у розмірі 540 тис.грн. заступником начальника відділу захисту національної державності Управління СБУ в Запорізькій області підполковника Байрака Сергія Олександровича. Також затримали заступника начальника Першого управління (з дислокацією у місті Краматорськ Донецької області) Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях полковника Вусика Олександра Івановича. Детальніше👉 https://policecontrol.info//novini/na-krupnyh-habaryah-zatrymaly-zast-nachalnyka-gu-sbu-v-donetskij-ta-luganskij-oblastyah-ta-zastupnyka-odnogo-z-viddiliv-usbu-v-zaporizkij-oblasti/ #поліція #поліціявдії #policeukraine #policecontrolukraine

A post shared by Police Control Ukraine (@policecontrolukraine) on

ДБР завершило досудове розслідування відносно заступника начальника одного з відділів Управління Служби безпеки України в Запорізькій області та заступника начальника одного з управлінь Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях за фактом вимагання та одержання 800 тисяч гривень неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Про це повіломили у пресслужбі ДБР.

Наразі сторона захисту знайомиться із матеріалами кримінального провадження, після чого його матеріали будуть скеровані до суду.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь