Заст. нач. відділу поліції Запорізької області, який разом з громадянином викрали трубопровід, а патрульні забезпечили їм супровід вантажівок з вкраденим, постане перед судом

Правоохоронець, за попередньою змовою з цивільною особою, викрали магістральний трубопровід зрошувальної системи, яка є власністю однієї з державних організацій водного господарства Запорізької області. Для цього правоохоронець забезпечив супроводження службовими патрульними автомобілями поліції вантажівок з викраденим майном територією Запорізької області. Крім цього, правоохоронець мав вирішити питання уникнення від кримінальної відповідальності у разі їх викриття. 

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«До суду скеровано обвинувальний акт відносно заступника начальника одного з районних відділів поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області»,– йдеться у повідомленні.

Правоохоронець обвинувачується у перевищенні службових повноважень та пособництві в таємному викраденні чужого майна, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 365, ч. 5 с т. 27 та ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Внаслідок злочинних дій правоохоронця, водному господарству завдано збитків на суму 2,8 млн грн. Викрадене майно вилучено та повернуто власнику, завдані збитки відшкодовано в повному обсязі.

У разі доведення вини, обвинувачуваному загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.  

Залишити відповідь