Запорізький суддя відпустив додому підозрюваного у викраденні і вбивстві 8-річної дівчинки, – адвокат

Підозрюваному змінили запобіжний захід і випустили з-під варти.

Про це повідомляє місцеве видання Actual.Today.

У червні 2015 роки 8-річну Настю Бобкову, яку розшукували всім Запоріжжям, знайшли мертвою. Як з’ясувалося, її забрав з майданчика невідомий чоловік, після чого посадив у машину і відвіз. На пошуки Насті були кинуті всі сили. Через 2 дні представники “Самооборони” і Хортицького полку знайшли тіло дівчинки в районі ЦЕМЕЖа на Хортиці з ознаками насильницької смерті. Незабаром активісти виявили машину, на якій дівчинку відвезли з майданчика. У ній знаходилося двоє чоловіків в стані алкогольного сп’яніння. Одного з них затримали. Ним виявився Дмитро Свалов.

Прокуратура регіону оголосила йому підозру в скоєнні умисного вбивства, а також погодила клопотання слідчого СУ ГУ МВС України в області про обрання підозрюваному у вбивстві запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомив адвокат Ярослав Гришин, сьогодні суддя Шевченківського районного суду Зарютін Павло Вікторович, скориставшись відсутністю двох суддів – членів колегії – змінив запобіжний захід обвинуваченому Дмитру Свалова – відправив обвинуваченого під цілодобовий домашній арешт.

Адвокат повідомив, що прокурори займають жорстку наполегливу принципову позицію по справі – вимагають тільки тримання під вартою для обвинуваченого у декількох епізодах злочинних дій.

«В справі наявні всі докази, які без будь яких сумнівів доводять вину обвинуваченого. Натомість, адвокати СВАЛОВА займаються процесуальним тероризмом – затягують час, саботуючи судові засідання – справа слухається в суді вже більше 5 років!», – написав Гришин.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, що журналісти центрального телеканалу провели своє розслідування викрадення і вбивства 8-річної Насті Бобковоі в Запоріжжі.

Залишити відповідь