Запорізький поліцейський, маючи елітний будинок, забирає у міста службову квартиру

Запорізький кіберполіцейський Олег Кирбят’єв отримав від міста трикімнатну службову квартиру, хоча мешкає у елітному котеджному містечку, у так званій «дачі» розмірами як три таких квартири. Доволі забезпечена сім’я використала прогалину у законі й стару земельну схему. 

Про це йдеться в матеріалі Лілії Статівко в рамках спільного з Bihus.Info проєкту “Лабораторія викриттів 2.0”.

У 2018 році Кирбят’єв на посаді інспектора у відділі протидії кіберзлочинам отримав службову квартиру площею 63 квадратних метри, яка знаходиться у центрі Запоріжжя.  При цьому, його жінка – Елліна Позднякова-Кирбят’єва з 2016 року є членом виконавчого комітету, який і приймав рішення щодо надання родині цієї квартири. 

Але з’ясувалося, що сім’я Кирбят’євих цілком навіть забезпечена житлом. На дружину зареєстрований будинок площею 170 квадратних метрів у елітному містечку, де квадратній метр нерухомості коштує близько 1 тисячі доларів. 

Попри те, що територія містечка знаходиться в межах Запоріжжя, будинок має сільську адресу. Так сталося, бо понад 10 років тому землю тут самовільно нароздавала в приватні руки сільрада Долинського – села в 15 км від Запоріжжя. В результаті вийшло, що поліцейський по факту має будинок в місті, а по документах – дачу в селі, а тому «потребує» службову квартиру.

Детальніше про отримання квартири, махінації із землею, на якій знаходиться елітна дача сім’ї, та соціологічно-піарні дослідження дружини поліцейського читайте тут. 

Залишити відповідь