Закатована дитина на Харківщині: ювенальна інспекторка отримала умовний термін

Жовтневий районний суд Харкова визнав інспекторку ювенальної превенції відділу поліції винною у службовій недбалості, що спричинила наслідки у вигляді смерті трирічної дитини (ч. 2 ст. 367 КК України) та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з правоохоронною діяльністю строком на 1 рік, зі звільненням від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Про це повідомляє пресслужба регіональної прокуратури.

За даними слідства, 12 вересня 2017 року Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надіслав повідомлення до Новобаварського відділу поліції про загрозу життю трирічної дитини. Чоловік за мовчазної згоди своєї дружини систематично бив власного малолітнього сина.

«Інспекторка ювенальної превенції, отримавши повідомлення про жорстоке поводження з дитиною, не розглянула своєчасно вказане повідомлення, не вжила заходів для вилучення хлопчика із родини та припинення насильства стосовно нього»,–йдеться у повідомленні.

26 вересня 2017 року батько знову влаштував побої. На це зреагувала його сусідка, яка викликала швидку. Хлопчика ушпиталили до лікарні. Наступного дня дитина померла, так і не отямившись.

Під час судового розгляду обвинувачена провину не визнавала.

Залишити відповідь