За кермом не був. У суді не повірили, що полковник поліції потрапив у п’яну ДТП

На початку березня з’явилася інформація, що керівник управління логістики та матеріально-технічного забезпечення поліції області Олександр Плем’яник на службовому Volkswagen Passat потрапив ДТП із трьома іншими авто. Сталося це на розі Хмельницького шосе та вулиці Максимовича.

Патрульні склали адмінматеріали за саму аварію, а ще за нетверезе кермування — полковник поліції мав ознаки сп’яніння і відмовився проходити огляд. Також був штраф за те, що Плем’яник їхав на службовому авто, але на звичайних номерних знаках. Так, ніби машина приватна.

Першого квітня у Вінницькому міському суді розглядали справу про нетверезе кермування та ДТП Олександра Плем’яника

За кермом цього авто начебто був Плем’яник

Штраф у міському суді

У суді він сказав, що в той день мав терміново відвезти ліки для важкохворої тещі. Сісти за кермо службової машини попросив знайомого.

— Я відмовився від освідування, але позицію патрульних не міг зрозуміти. Чому вони мене силою…, — говорив Олександр. — З карманів усе повидирали, вділи на мене наручники, повели на освідування. Полковника поліції… На якій підставі? Вони так і не дають пояснень.

Плем’яник також привів на суд знайомого та представив його як людину, яка була за кермом у момент ДТП. Цей свідок підтверджував слова полковника про те, що терміново потрібно було відвезти ліки. Але чомусь не згадав навіть колір машини, якою керував. Не згадав як стояли інші автівки в момент аварії.

Cуддя не повірив словам свідка і визнав Плем’яника винним в керування авто напідпитку та  оштрафував його на 10200 гривень із позбавленням посвідчення водія на рік.

Після суду в коментарі журналісту полковник сказав, що на машині справді були білі номери замість синіх. За його словами, це були оперативні номерні знаки.

Суд у Тиврові

Патрульні склали також постанову про те, що Плем’яник їхав на службовій машині з «лівими» номерами. Полковник пішов оскаржувати штраф у 170 гривень до Тиврівського райсуду. Нагадаємо, що Олександр раніше очолював саме Тиврівське відділення поліції.

На цьому засіданні вже був не один свідок, а цілих три.

Перший — нібито водій Volkswagen Passat, якого ми вже знаємо із засідання у Вінниці.

Другий — ще один чоловік, який начебто підсів у машину по дорозі. Він сказав, що Плем’яник не був за кермом.

Третій — потерпілий у ДТП на Хмельницькому шосе. Він говорив, що не бачив, хто сидів за кермом.

Патрульні на суд не з’явилися.

Суддя Тиврівського суду Ігор Ратушняк вирішив, що недостатньо доказів того, що полковник Плем’яник був за кермом службової машини. Штраф за заміну номерів скасували.

Розгляд в апеляції

Олександр Плем’яник пішов в апеляцію, щоб скасувати штраф за нетверезе керування та ДТП. До справи приєднали рішення Тиврівського суду, бо в ньому написано, що поліцейський не керував машиною.

Це рішення зіграло велику роль на розгляд справи в апеляції. Також з’явився ще один свідок — другий потерпілий у ДТП, який сказав, що не бачив, що саме поліцейський був за кермом.

Справу закрили через відсутність складу порушення.

Про звільнення

Після інциденту з аварією та протоколом за п’яну їзду в поліції розпочали службове розслідування. За його результатами був готовий наказ про звільнення Плем’яника, але поліцейський заблокував виконання наказу в суді.  Олександр Плем’яник подав позов до Вінницького окружного адмінсуду, щоб оскаржити звільнення. Поки суд не прийме рішення у цій справі, наказ про звільнення виконати не можуть. Наступне засідання планується на 15 травня.

Джерело

Залишити відповідь