За керівника облавтодору у Миколаївській обл. внесли 1,9 млн. грн застави

За керівника Служби автомобільних доріг Миколаївської області Андрія Максименка внесли 1,9 млн. грн застави.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі журналіст Олег Новіков.

Нагадаємо, Вищий Антикорупційний суд України обрав запобіжний захід керівнику Служби автодоріг Миколаївської обл., викритому напередодні САП та НАБУ на отриманні 300 тис. грн та 90 тис. дол. США неправомірної вигоди – тримання під вартою з альтернативою 1,927 млн грн застави.

12 вересня 2019 року детективи Національного бюро за погодженням із САП повідомили керівнику Служби автомобільних доріг у Миколаївській області про підозру в отриманні у поєднанні з вимаганням 300 тис. грн та 90 тис. дол. США неправомірної вигоди. Дії посадовця кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

Слідство встановило, що в серпні 2019 року підозрюваний висунув вимогу і отримав 300 тис. грн від приватної компанії за сприяння в перерахуванні їй майже 4,62 млн грн як оплати за фактично виконаний ремонт дороги Н-11 Дніпро-Миколаїв.

Менше ніж за місяць потому підозрюваний повторно висунув вимогу з одержання частини коштів, сплачених підконтрольною йому державною установою приватному підприємству, цього разу у сумі 90 тис. дол. США. Під час одержання цих коштів очільника Служби автодоріг у Миколаївській області було затримано “на гарячому” за підозрою у вчиненні злочину.

Залишити відповідь