За 6 років Аваков нагородив вогнепальною зброєю 2 942 особи

Департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ (МВС) України повідомив, що в період 2014-2019 років відомча заохочувальна відзнака “Вогнепальна зброя” була вручена 2 942 особам.

Про це йдеться у відповіді Міністерства внутрішніх справ на інформаційний запит Українських Новин.

“Повідомляємо, що за вказаний період (2014-2019 роки) відомчою заохочувальною відзнакою МВС “Вогнепальна зброя” нагороджено 2 942 особи”, – вказано в документі.

Уточнимо, що в 2020 році міністрвнутрішніх справ України Арсен Аваковнагородив вогнепальною зброєю 254 особи. Відповідно, всього за часкерівництва міністерством Аваковим(2014-2020 роки) МВС видало 3 196одиниць нагородної зброї.

Нагадаємо, 70% нагородних пістолетів,що вручені в 2019-2020 роках Службоюзовнішньої розвідки (СЗР) України,видавалися особам, які не мають відношення до структури українськоїрозвідки.

Раніше колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підтвердив отримання від Міністерства оборони України в якості нагородної зброї пістолет-кулемет Томпсона зразка 1928 року, широко відомий як “зброя чиказьких гангстерів”.

10 січня 2017 року депутат Верховної Ради України Сергій Пашинський (фракція “Народний фронт”) повідомив, що стріляв в В’ячеслава Хімікуса з нагородної зброї. Згідно з інформацією правоохоронців, Пашинський стріляв в Хімікуса з пістолета Glock 19 калібру 9 мм. Цим пістолетом, за даними журналістів, тодішнього виконувача обов’язків глави Адміністрації Президента Пашинського нагородив наказом від 28 березня 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

У 2018 році колишній Президент України Петро Порошенко нагородив іменною вогнепальною зброєю радника Президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джона Болтона. Також в ході візитів до Кувейту та Катару Порошенко нагородив іменною вогнепальною зброєю прем’єр-міністрів цих країн шейха Джабера Аль-Мубарака Аль-Хамада Ас-Сабаха та шейха Абдуллу бін Насера ​​Аль Тані. А в 2015 році Порошенко вручив іменні пістолети 9 футболістам збірної України, головному тренеру Миколі Фоменку та голові Федерації футболу Андрію Павелку.

Раніше повідомлялось, що в 2020 році МВС назвало “державною таємницею” інформацію про нагородження вогнепальною зброєю.

Залишити відповідь