Юридична фірма «Патріот» перетерпіла низку обшуків під час короновірусного карантину

Власника ЮФ «Патріот» Денис Бондар розповів, що через створення фіктивної компанії-дубля його намагаються «прив’язати» до справи конвертаційних центрів, використовуючи підрозділи СБУ для силового тиску. 

Про це повідомляє портал «Экономика».

«7-го травня у мене вдома та офісі Патріоту Служба безпеки України розпочала обшуки за ухвалою Житомирського суду. По-перше, ми ніколи не співпрацювали з компаніями цієї області. По-друге, ні я, ні мої юристи не обслуговували компанії, вказані в ухвалі суду, про що свідчать результати обшуку за якими не виявлено ніяких документів, печаток чи електронних файлів, що б нас пов’язували», – розповів Денис Бондар.

Бондар також пояснює, що не є процесуальною стороною цього провадження, більше того – ніхто навіть не оголошував йому підозру: 

«В ухвалі про обшук, є твердження, що я є членом кримінальної організації яка займається «конвертаційними центрами», але після обшуку мене не затримали, не вручили підозру про вчинення злочину і навіть не вручили повістку на допит, у якості чи то підозрюваного чи то свідка! Тобто, я зовсім не цікавий слідству», – говорить бізнесмен

Однак, мережею вже поширюється «фейкова» ухвала суду, в якій стверджується, що Бондар належить до складу конвертаційного центру. 

«У ЗМІ з’явилися фото з обшуків мого офісу, а саме печатки, на яких знаходиться моя персональна інформація (печатка ФОП, мій ІНН та моє прізвище та ім’я по батькові). Хтось дуже старанно намагається прив’язати мене та Патріот до цієї справи. 

Для такого «замовлення» за адресом моєї юридичної фірми «Патріот», була зареєстрована компанія зі схожою назвою, а саме: «Патріот Компані». Фірма-засновник «Патріот Компані», ТОВ «АКВАЗАРТ» зареєстрована у будівлі гуртожитку м. Дубно. Директор обидвох компаній – є кінцевим бенефіціаром ще цілого ряду фіктивних компаній із кримінальними провадженнями. Звісно, таких помилок не буває», – впевнений Бондар.

Нагадаємо, раніше екс-міністр фінансів Ігор Уманський покинув свою посаду та звинуватив ряд високопосадовців у «кришуванні» схем по скруткам ПДВ, обсягом орієнтовно в 5 млрд грн. щомісяця. Сам бізнесмен Денис Бондар вважає, що його використовують для «заплутування» тимчасово-слідчої комісії, яка була створена на базі Офісу Президента, а застосовуються для цього суди та силові органи. 

Відомий макроекономіст Михайло Кухар, коментуючи ситуацію з обшуками в офісі Дениса Бондаря повідомив, що «Денис Бондарь – один з найкращих моїх студентів і молодий юрист с бездоганною репутацією, то ж я сприймаю «наїзд» силовиків на його юридичну компанію в кращому разі як «прикре непорозуиіння», а в гіршому випадку як «замовлення» конкурентів. І мені прикро відзначати, що такі «замовлення чи непорозуміння» досі можливі в наш час», – зазначив Михайло Кухар.

Залишити відповідь