«Їдуть за кордон»: глава запорізької патрульної поліції розповіла про нестачу кадрів

Сьогодні під час засідання Запорізької міської ради керівниця управління патрульної поліції області Світлана Михайловська розповіла про нестачу кадрів в рядах її служби.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

У відповідь на претензії депутатів на неякісну роботу правоохоронців і ігнорування деяких викликів Михайлівська, серед іншого, сказала, що в рядах поліції досі залишається значний недобір інпекторів. На сьогодні патрульної поліції області не вистачає 247 поліцейських.

За її словами, спочатку це було пов’язано з низькою заработкной платною. Коли в 2016 році відбувався набір, зарплата поліцейського становила трохи більше 8 тисяч гривень. Через це багато інспекторів з часом покинули ряди служби. Багато з них, каже Михайлівська, поїхали працювати за кордон. Зараз забезпечення поліцейського зросла до 12,1 тисяч, але все одно недобір кадрів залишається.

Станом на сьогодні патрульної поліції Запорізької області не вистачає близько 250 поліцейських. Крім цього, за словами керівниці служби, постійно спостерігається велика плинність кадром.

Також Світлана Михайловська відзначила, що патрульна поліція в Запоріжжі ще на самому початку запускалася зі значним недобором: з 800 співробітників були набрані лише трохи більше 500.

Залишити відповідь