Вимагав $5 000: оперуповноважений СБУ видавав себе за співробітника ДБР

Правоохоронець разом зі спільником видавали себе за співробітників Державного бюро розслідувань.

До суду скеровано обвинувальний акт щодо старшого оперуповноваженого відділу Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області та його спільника — цивільної особи, обвинувачених у заволодінні $5 000 шляхом шахрайських дій. Про це 19 листопада повідомляє прес-центр ДБР.

Встановлено, що правоохоронець разом зі спільником видавали себе за співробітників Державного бюро розслідувань. Зловмисники отримали від потерпілого 5 тисяч доларів хабара за «вирішення» питання про непритягнення його до кримінальної відповідальності за операції з криптовалютою. У разі відмови вони погрожували припинити підприємницьку діяльність особи, оскільки, за їх словами, ДБР має можливості відслідковувати всі операції з криптовалютами.

У разі доведення вини співробітнику СБУ та його спільнику загрожує покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від 1 до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Кваліфікація справи — заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Джерело

Залишити відповідь