Вимагачів $700 тис. у фермера на Харківщині відправили у СІЗО. Відомі імена усіх затриманих

Лозівський міськрайонний суд Харківської області обрав запобіжні заходи п’ятьом підозрюваним у вимаганні $700 000 у фермера смт. Панютине Харківської області.

Про це повідомила у Facebook генпрокурор України Ірина Венедіктова.

Слід зазначати, що на час судових засідань, де обирались запобіжні заходи, частина м. Лозової була перекрита поліцією.

Що відомо

14 квітня у Харкові затримали п’ятьох учасників банди. За версією слідства, зловмисники вимагали у місцевого бізнесмена, який очолює велику агрокомпанію, 700 тисяч доларів. Рекетири вимагали у підприємця перереєструвати на них фірму. Бізнесмена побили та пригрозили, що постраждає його родина, якщо він не виконає вимог. Також зловмисники пошкодили автомобіль підприємця та залишили на його капоті траурні вінки. 14 квітня у готелі «Kharkiv Palace» бізнесмен віддав їм 600 тисяч доларів. Одразу після передачі коштів вимагачів затримали.

Відзначимо, що після затримання поліціянти намагались провести обшук в квартирі одного із вимагачів без ухвали суду. Адвокат фігуранта завадив порушенню законів й поліцейські поїхали на інший адрес.

Кого затримали

Як раніше повідомляв Police Control Ukraine, затримані – члени ОЗУ «Залютінські», яке належить кримінальному авторитету Мітрову Леоніду, відомому як «Мітруша».

Отже, серед затриманих «права рука» Мітрова – Ємельянов Богдан Володимирович, на прізвисько «Бодя».

Волков Кирило – спортсмен. Має прізвисько «Волчара».

Олександренко Дмитро, на прізвисько «Кабан». Він же разом з іншими участниками брав участь у вбивстві 37-річного Руслана Смірнова, який зайшов до харківського ресторану «Biani» та почав стріляти з «травмату» в компанію відпочиваючих чоловіків («Залютінських»). Відносно Дмитра Олександренко неодразово порушувались різні кримінальні справи. А у справі «Biani» поліція його нібито не знайшла.

Також на сторінках їх соцмереж багато спільних фото.

«Кабан» та «Волчара»

Разом з цим у Дмитра Олександренко наявне фото із Андрієм Гагуном – адвокатом, главою депутатської фракції «ОПЗЖ» в Лозівській міськраді. Він колишній прокурор та є зятем скандально відомого колишнього першого заступника прокурора області Суходубова. У листопаді 2019 року очільнику ГО «ВП Опора України» – Андрію Гагуну підірвали авто «Toyota Camry».

Читайте також: У Харкові п‘яний очільник ГО «ВП Опора України» на «підвісах» скоїв дві ДТП: з однієї втік

Гагун та Олександренко

Владислав Донецький. Він так само разом з іншими участниками брав участь у вбивстві 37-річного Руслана Смірнова, який зайшов до харківського ресторану «Biani» та почав стріляти з «травмату» в компанію відпочиваючих чоловіків («Залютінських»). Правоохоронці його так само нібито не знайшли.

Також наявне спільне фото Кирила Волкова та Владислава Донецького.

І останній серед затриманих на прізвисько «Заєць».

Залишити відповідь