Викрите у Кривому Розі за вимагання $160 тис. угрупування, до складу якого входили патрульний і депутат райради, судитимуть

У червні цього року в Кривому Розі поліцейські затримали групу осіб за вимагання 160 тис. доларів США. До складу угруповання входили патрульний поліцейський Сисоєв Володимир Сергійович та депутат від партії ветеранів Афганістану Сергій Озерян.

«Наразі справу відносно трьох обвинувачених направлено до Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу»,– повідомили в пресслужбі Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Група осіб заробляла на «вибиванні» неіснуючих боргів із мешканців регіону. Учасники угруповання та організатор – мешканці Кривого Рогу. Серед них – діючий, на момент затримання, працівник правоохоронного органу та депутат райради. Останні вимагали з громадянина 160 тисяч доларів США, які той, начебто, комусь заборгував. Під час зустрічей з потерпілим зловмисники неодноразово погрожували розправою та знищенням майна.

23 червня правоохоронці затримали організатора та двох учасників злочинної групи безпосередньо під час передачі частини коштів – 40 тисяч доларів США. Затриманим було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Залишити відповідь